Hösthelger på Saxå Bruk –

minnesvärda matupplevelser i världsklass

På Saxå älskar vi hösten. Alla sprakande färger, frukter, svamp, bär och grönsaker som vår natur bjuder på. Hösten är också säsongen för viltkött, något vi har gott om i våra värmländska skogar. Mörkret ger oss en anledning att äntligen få tända ljus och känna lugnet framför en sprakande brasa. Därför vill vi bjuda in till omfamnande hösthelger hos oss, fyllda av samvaro och kulinariska matupplevelser.

Fredag 30 september – söndag 2 oktober 

Vår kock Johan bjuder på spännande mat med sensommarens skörd som bas. Lokala grönsaker, svamp och äpplen spelar huvudrollen i denna kulinariska upplevelse. Du tar med dig oförglömliga matminnen hem.

Fredag 28 oktober – söndag 30 oktober

Pumpa, rotfrukter och viltkött står i centrum denna helg. Smakrika och rejäla råvaror väcker liv i smaklökar och sinne. Carl Jan Granqvist är på plats och kåserar om vin och vilt.

Fredag 4 november – söndag 6 november

Upplev en allhelgonahelg kantad av lugn och frid. På menyn hittar vi vaktel, löjrom och hjortron. Klassiska råvaror i ny tappning. Carl Jan Granqvist är på plats och berättar om sitt paradis på jorden, Saxå Bruk, och dess historia.

Priser:

1 hotellnatt, 4-rätters middag och frukost

Dubbelrum 2050:-/person

Enkelrum: 2700:-

2 hotellnätter, med frukost, en tre-rätters middag på fredagen samt en 4-rättersmiddag på lördagen

Dubbelrum: 3900:-/person

Enkelrum: 5100:-

Välkommen att boka höstens härligaste upplevelse genom att klicka här